Yeshua trăiește în mine

"Un mic ungher unde Dumnezeu îmi vorbeste."
Secretul vieții: Trăiește! Nu doar exista.

joi, 5 februarie 2015

Trebuie sau Doresc

De cele mai multe ori gandirea noastra este caci "trebuie sa fac lucrul acestea". Si nu zic ca este rau, dar sunt aspecte ale vietii cand acest "trebuie" nu este deajuns.
Intr-o zi Dumnezeu mi-a descoperit lucrul acesta printr-o comparatie care mi-a arat-o: „Oameni se apropie de Mine de multe ori pentru ca stiu ca asa trebuie, nu ca asta isi doresc.
Dragostea ne face sa dorim sa ne apropiem de Dumnezeu, sa avem partasie cu El; ne apropiem de El chiar si atunci cand gresim. Dragostea nu va astepta sa mi se zica "ai gresit", ci i-a va actiona de la sine, deoarece stiind ca a intristat, suparat, nu poate sta nepasatoare. De ce nu poate sta nepasatoare? Pentru ca nu poti fii indiferent atunci cand iubesti. Sa expunem un caz practil din viata cotidiana..." Intr-o familie se iveste o cearta. Bineanteles cei doi, se iubesc, dar de la o neantelegere, unul din ei(oarecare ar fi), raneste prin vorbire si se cauzeaza o neplacere. Atmosfera devine tensionata, si nu mai este acea partasie cand se bucurau unul de altul. Trebuie mentionat ca o persoana cand iubeste este dezinteresat de sine, si este interesat de persoana iubita. Bun, atunci credeti ca sotia/sotul se va aproia sa isi ceara iertare, pentru ca asa trebuie sau, ca iubirea din inima lui doreste sa restaureze inapoi relatia, si ii pare rau ca a ranit? Daca iubim suficient "dorim", daca nu, atunci îl folosim pe "trebuie".
Daca exista suficienta iubire in relatia noastra cu Dumnezeu, nu vom sta nepasatori atunci cand gresim/pacatuim; ne vom apropia de El, nu numai sa fim curatati, ci iertati si iubiti. Dar daca nivelul dragostei este destul de scazut, atunci voi actiona logic; "trebui sa vin sa ma curatesc, ca nu cumva mania Lui Dumnezeu sa vina peste mine." Ce diferenta intre cele doua..."doresc" sau "trebuie".
Sa supunem ca cuplul de mai sus nu se iubesc suficient de mult...cum credeti ca vor actiona? Cu trebuie, sau cu doresc? Cu siguranta cu, trebuie.
Acest "trebuie" ne face sa actionam ca unii din farisei si saduchei. (Matei 3:7)
Sa nu uitam caci Dumnezeu ne cunoaste indeaproape( Ps. 139:1...), si nu putem arata o fateta de om matur spiritual, cand de fapt nu suntem. Maturizarea spirituala nu inseamna o viata in care mereu fac ce "trebuie". Ci maturizarea spirituala implica ca viata mea si a ta cu Isus Cristos sa promoveze de la acest "trebuie" la etapa "doresc". Deoarece cand doresc defapt demostrez ca Il iubesc pe Domnul si este o placere de a ma consacra Lui.
Dragostea Lui Dumnezeu sadita in inimile noastre ne determina sa nu mai traim pentru noi, Rom 14:7,8 " In adevar, niciunul din noi nu traieste pentru sine si niciunul din noi nu moare pentru sine.
Caci daca traim, pentru Domnul traim; si daca murim, pentru Domnul murim. Deci fie ca traim, fie ca murim, noi suntem ai Domnului."
Actionam pentru ca asa se cuvine; dar ce ma conduce: obligatia sau, vad o noua sansa de a-mi arata dragostea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu