Yeshua trăiește în mine

"Un mic ungher unde Dumnezeu îmi vorbeste."
Secretul vieții: Trăiește! Nu doar exista.

joi, 29 noiembrie 2012

Doreste mai mult...nu doar "atat"!

Unul dintre multele lucruri, ca credinciosii, este caci dorim sa vedem minunile si semnele Lui Dumnezeu ca ne insotesc in calatoria spre casa cereasca. Sa vedem cum Mana tare a Lui Dumnezeu face semne marete, cum ne scapa de vrajmas, cum ne hraneste... Si nu este deloc un lucru rau, chiar este un lucru foarte bun si minunat insa, multi dintre noi preferam doar atat. Dumnezeu undeva mai departe, in partasie cu altii, nu cu noi. Vorbind si vazand slava Lui , altii, noi, nu. Vrem minuni si semne. Atat. De ce?
La fel a preferat si poporul Israel sa vada semnele si minunile Domnului, dar sa nu le vorbeasca direct, sa vada minunile si semnele Domnului dar sa nu simta prezenta sfanta a lui Dumnezeu.
Oare cati dintre noi nu fac exact la fel ca si poporul Israel? Suntem gata sa auzim Cuvantul care Il are Domnul pentru noi. Suntem gata sa vedem minunile si semnele. Atat. Toate astea le dorim si le vrem, bineanteles.
Preferam sa ne vorbeasca Domnul prin altii, nu direct; preferam altii sa vada Slava Lui, noi nu.
Exclamam exact ca si poporul Israel: "Vorbeste-ne tu insuti si te vom asculta: dar sa nu ne mai vorbeasca Dumnezeu, ca sa nu murim."(Ex. 20:19)
M-am intrebat de ce poporul a fost cuprins de spaima si Moise nu?! Raspunsul a fost simplu. Moise nu era fara pacat, dar se temea de Domnul, si traia intru totul cu Dumnezeu. Cauta prezenta Domnului si zabovea in prezenta Celui Sfant. Pe cand poporul stia caci Domnul Dumnezeu este Sfant, iar in inimile lor mereu era o inclinatie spre pacat; si nu doar se inclinau spre pacat, ci cand aveau prilejul Il intristau pe Dumnezeu.
Ca sa aud vocea Lui Dumnezeu, sa simt prezenta Lui, sa vad Slava Lui, trebuie sa ma sfintesc, atat cat depinde de mine, apoi curatit si sfintit de Dumnezeu. Doar astfel pot sta ca si Moise in prezenta Sfanta a Lui Dumnezeu.
In toate caile mele imi doresc sa vad minunile si semnele Lui ca ma insotesc, insa, nu vreau doar atat. Nicidecum! Vreau sa simt prezenta Lui Dumnezeu, vreau sa stau in prezenta Lui, sa aud Vocea Lui. Sunt constienta ca lucrul acesta nu este un lucru de apucat; sunt constienta! Il iubesc atat de mult pe Cristos ca nu imi este greu sa-I ascult poruncile, sa-I implinesc voia Lui, sa fiu intr-o comuniune continua cu El. Vreau sa ajung in casa cereasca si fiu cu Domnul meu pentru totdeuna, dar pana voi ajunge acolo, El este aici cu mine
Acolo vom serba, da, vom sarbatori si ne vom bucura de nunta Mielului, dar pana atunci, El este aici cu mine si trebuie sa-L iubesc, sa-L ascult, sa traim intr-o comuniune amadoi.
Nu vreau sa fiu din multimea care Il urmeaza, mai de departe dar, totusi vazand minunile si semnele marete. Altii sa auda vocea Lui, eu nu...altii sa stea in partasie cu El, eu nu...etc. 
Nu vreau sa fac partea din multimea aceasta. Vreau sa fac parte dintre acei care vad minunile si semnele Domnului, care vad slava Lui, care aud vocea Lui...etc. Vreau partasie, eu cu Domnul, nu intermediari.
Poporul Israel a preferat sa le vorbeasca Moise ca sa nu moara si pana la urma toti au murit, in afara de Caleb si Iosua, inainte sa ajunga in tara Canaan. De ce? Problema nu era la Dumnezeu, ci la ei. Ei se sfinteau doar cand le cerea Domnul, si nu traiau o viata continua de sfintire si partasie cu Dumnezeul lor. 
Astazi Dumnezeu cere de la fiecare dintre noi o astfel de relatie. Fara intermediari, deoarece daca pe vremea lui Moise existau intermediari intre popor si Dumnezeu, astazi nu mai trebuie, doarece avem la Tatal un Mijlocitor, pe Isus Cristos., Cel Neprihanit.(1Ioan2:1) Slavit sa-I fie Numele in veci de veci! Dumnezeu ne asteapta pe fiecare la o relatie de copil si Tata.
Nu-ti fie teama, caci de multa vreme El te asteapta cu bratele deschise si doreste sa stati in partasie sfanta. Nu te teme, caci prin Isus Cristos, slavit sa-I fie Numele, poti sa te apropii de Dumnezeu. Evrei 7:25
"De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru ca traieste pururi ca sa mijloceasca pentru ei."

Cu teama sfanta, indrazneste, apropie-te! Nu dori doar minunile si semnele Lui. Doreste si cauta prezenta Celui Sfant. Asculta-I vocea, contempleaza slava Lui...vei descoperi caci este exact ceea ce de multa vreme cauta-i!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu