Yeshua trăiește în mine

"Un mic ungher unde Dumnezeu îmi vorbeste."
Secretul vieții: Trăiește! Nu doar exista.

luni, 17 septembrie 2012

Fapte bune

Efeseni 2:10
Caci noi suntem lucrarea Lui si am fost ziditi in Cristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa umblam in ele.

Faptele bune sunt o dovada ca suntem pe drumul bun; pe urmele pasilor Lui Isus Cristos. Faptele bune sunt pentru slava si preamarirea Lui Dumnezeu.
Omul vechi a murit si am fost inviati in Isus Cristos, iar acum suntem o faptura noua. Am primit harul Lui Dumnezeu prin credinta in Fiul Sau care a murit sa ne rascumpere, apoi ne-a facut temple ale Duhului Sfant.
Isus Cristos a creat un drum spre Imparatia Lui Dumnezeu. Suntem mantuiti doar prin nespusul har al Lui Dumnezeu, nu prin fapte bune.
Efeseni 2:8,9
Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.

Totusi insusi Isus Cristos a umblat in faptele pregatite de Tatal Sau astfel lasandu-ne amprenta urmelor Sale ca model de urmat. (Ioan 5:19)
 Isus Cristos a dorit sa ne traseze Calea pentru a ajunge acasa. Dumnezeu de aceia spune caci a pregatit mai dinainte faptele bune ca sa umblam in ele, caci pe acolo este drumul trasat de Isus Cristos; drumul care duce la casa Tatalui nostru. Daca Domnul a pregatit mai dinainte, adica in fata ta sau a mea fapte bune este caci prin ele ne indruma spre casa Lui, nu caci prin ele am fi mantuiti, nicidecum, ci  prin aceasta slavim si glorificam pe Tatal nostru, Dumnezeu. Daca pe calea care mergem nu sunt fapte bune, ar trebui sa ne oprim si sa ne cercetam daca mai suntem pe Calea buna. Caci pe Calea trasata de Cristos, Dumnezeu ne-a pregatit dinainte fapte bune in care sa umblam in ele pentru slava si gloria Lui. Umbland in ele avem certitudinea caci suntem pe urmele pasilor Lui Cristos.
Dupa ce ne-a curatat, ne-a mantuit, Isus ne-a creat pentru a face parte din trupul Lui. Daca privesti la Cristos vei vedea caci El a facut si este cea mai mare fapta buna. A murit pentru noi din dragoste ca sa ne rascumpere din pacat si sa ne mantuiasca, facandu-ne madulare ale trupului Sau. 1Corinteni 12:27
Voi sunteti trupul lui Cristos, si fiecare, in parte, madularele lui.
Apoi cat a trait pe pamant Cristos ne-a aratat prin viata Lui caci faptele bune au facut parte din umblarea Lui.

 Acum ca madular al Lui Cristos, trebuie sa faceam fapte bune, nu ca sa ne capatam mantuirea, caci am capatat-o prin Domnul nostru Isus Cristos, ci pentru caci asa este corespunzator planului Sau pregatit pentru fiecare dintre noi.
Deci trebuie sa umblam in fapte bune caci au fost pregatite de Dumnezeu mai dinainte ca noi sa umblam in ele, caci astfel slavim si laudam pe Domnul.
 Matei 5:16
Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri.
 
Fapte bune sunt: - un indiciu caci esti pe Calea buna,  Iacov 2:17
                             - slava si preamarirea Lui Dumnezeu,  Matei 5:16   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu