Yeshua trăiește în mine

"Un mic ungher unde Dumnezeu îmi vorbeste."
Secretul vieții: Trăiește! Nu doar exista.

vineri, 6 iulie 2012

Binecuvanta si nu uita

Atatea lucrari marete si minunate a facut Domnul Dumnezeu in viata noastra, caci inima noastra nu poate sa taca si sa nu cante si sa-L laude, sa-L inalte pe Cel ce merita toata slava, toata cinstea, toata inchinarea, toata adorarea...etc. Totul merita doar El, Dumnezeul Cel Sfant.
Poate inima ta/mea sa fie muta, sa nu cante, sa nu laude pe Domnul cand El si-a aratat mila si indurarea Sa, bunatatea si credinciosia in viata ta/mea?

Ieremia 17:9,10a
"Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca?
Eu, Domnul, cercetez inima si incerc rarunchii..."

Pornirile inimii omului sunt rele, caci prin pacatuirea si caderea lui Adam, pacatul a intrat in neamul omenesc(Rom. 5:12), si toti oameni se nasc cu o inclinatie naturala spre pacat. Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau Isus Cristos sa aduca iertarea, neprihanirea care da viata(Rom. 5:13-21).
Isus Cristos ne-a iertat, ne-a mantuit, ne-a facut o faptura noua, fara pata, fara zbarcitura, curatiti si fara prihana. Atata timp cat inima mea este in concordanta cu inima Lui Cristos, va canta, va lauda si nu va uita nici una din binefacerile Lui. Dar daca nu voi pasi pe urmele pasilor Lui Cristos, voi lua aminte la pornirile inimii mele, ca si poporul Israel altadata, cand Domnul Dumnezeu cu brat puternic l-a scos din Egipt, a uitat tot ce a facut Domnul pentru ei ca sa ii scoata din robie, si au inceput sa fie nemultumitori, neascultatori, si au nesocotit pe Domnul in necredinta lor.
Referitor la intrebarea de mai sus, daca inima mea poate sa taca, sa nu cante, sa nu laude, sa nu vesteasca lucrarile marete ale Domnului, raspunsul este ca poate. De aceea David ne indeamna Ps 103:2 "Binecuvanta, suflete, pe Domnul si nu uita niciuna din binefacerile Lui!" Cand inima mea Il lauda si Il onoreaza pe Domnul si gura mea vesteste binefacerile Lui, si nu iau aminte la pornirile inimii mele voi avea o inima care totdeuna va canta si va lauda pe Domnul Dumnezeu indiferent de circumstante.
Binecuvanta si nu uita. Acesta este remediul unei inimii tacute. Vrei sa ai o inima care lauda si canta binefacerile Domnului totdeuna indiferent de circumstante? Binecuvanta si nu uita niciuna din binefacerile Lui care le-a facut in viata ta. Ai deplina incredere in El, nu te-a uitat, doar esti copilul Lui rascumparat.
Psalmul 73:23-28
23.Insa eu sunt totdeauna cu Tine, Tu m-ai apucat de mana dreapta;
24. ma vei calauzi cu sfatul Tau, apoi ma vei primi in slava.
25. Pe cine altul am eu in cer in afara de Tine? Si pe pamant nu-mi gasesc placerea in nimeni decat in Tine.
26. Carnea si inima pot sa mi se prapadească: fiindcă Dumnezeu va fi pururi stanca inimii mele si partea mea de mostenire.
27. Caci iata ca cei ce se departeaza de Tine pier; Tu nimicesti pe toti cei ce-Ti sunt necredinciosi.
28. Cat pentru mine, fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Il fac locul meu de adapost, ca sa povestesc toate lucrarile Tale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu