Yeshua trăiește în mine

"Un mic ungher unde Dumnezeu îmi vorbeste."
Secretul vieții: Trăiește! Nu doar exista.

luni, 26 martie 2012

Suferinta, belsug de mangaiere

2Corinteni 1:7b
 "...daca aveti parte de suferinte, aveti parte si de mangaiere."
 Cine nu a avut parte de mangaiere? Cine a trecut prin suferinta a avut parte si de mangaiere.
Ce este mangaierea? Vorba sau gest plin de dragoste...a avea parte in mod personal de afectiune. Ori de cate ori treceam prin suferinte simtim nevoia de mangaiere.
Si ori de cate ori trecem prin suferinte, avem parte de mangaiere.
 In primul rand avem mereu cu noi un Mangaitor
(gr. PARAKlÊTOS -" cineva chemat alaturi sa te ajute": Mangaitor, Intaritor, Sfatuitor, Ajutator, Aparator, Aliat, Prieten.)  
Ioan 14:16" Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor, care sa ramana cu voi în veac;
In al doilea rand noi insine suntem chemati sa oferim mangaiere. 1Tesaloniceni 5:11 De aceea mangiati-va si intariti-va unii pe altii, cum si faceti in adevar.

"Daca nu ne putem bucura de mila si mangaiere, intr-adevar este foarte greu sa traim, pentru ca inimile noastre sunt flamande dupa aceste doua lucruri. Ma ridic si binecuvintez cu gura mea pe Domnul caci El este Tatal tuturor indurarilor, Dumnezeul oricarui mangaieri . In mijlocul tulburarilor si conflictelor, care doresc sa imi fure pacea care atat de mult o doresc, Dumnezeu nu imi arata doar mila Lui, de asemenea si mangaierea Sa."Serafín Contreras G.

2Corinteni 1:5
Caci, dupa cum avem parte din belsug de suferintele lui Cristos, tot asa, prin Cristos avem parte din belsug si de mangaiere.
Avem parte in vremurile acestea tot mai mult de suferinte, insa Cuvantul Lui Dumnezeu se implineste; avem parte tot mai mult si de mangaiere. Niciodata Isus Cristos nu ingaduie mai multa suferinta si mai putina maingaiere. Avem parte din belsug de suferinte, si tot din belsug avem parte si de mangaiere. Suferinta, necazurile, oricat de grele ar fi ele, nu ne poate separa de grija si mila Tatalui nostru. Da, El ingaduie cateodata in viata noastra, suferinte, necazuri, ca sa avem parte de mangaierea Sa, ca apoi, noi, sa daruim si altora mangaiere celor care au parte de aceleasi suferinte prin care si noi am trecut. Oricat de mare ar fi suferinta si necazul nostru, mangaierea oferita de Dumnezeu copiilor Sai, umple intreaga fiinta noastra de pace, bucurie si de putere, ca prin El sa dobandim biruinta.
2Corinteni 1:7a  "Si nadejdea noastra pentru voi este neclintita, pentru ca stim ca..." 
Avem increderea nezdruncinata, tare, statornica, pentru ca cunoastem, caci El Tatal tuturor indurarilor, Dumnezeul oricarei mangaieri este alaturi de noi sa ne ajute.
Doamne, sub aripile Tale ma adapostesc...numai langa Tine am liniste, pace, bucurie...Tu ma ascunzi sub aripile Tale si imi oferi ocrotirea si mangaierea Ta, cand totul din jur ofera doar nelinisteste. Ce minunat este sa fiu copilul Tau! 
Daca ai parte de suferinte, bucura-te, caci ai parte si de belsug de mangaiere. Clipele de mangaiere oferite de Dumnezeu sunt pretioase, minunate si unice.
Suferinta, belsug de mangaiere.

Un comentariu: