Yeshua trăiește în mine

"Un mic ungher unde Dumnezeu îmi vorbeste."
Secretul vieții: Trăiește! Nu doar exista.

sâmbătă, 31 martie 2012

Priveste la Golgota, priveste la Cristos!

Din ceruri, Tatal Dumnezeu se bucura de Fiul Sau, Isus Cristos cum aducea planul de rascumparare la indeplinire si in acelasi timp suferea; deoarece se apropia clipa cand singurul si iubitul Sau Fiu avea sa moara pentru pacatele omenirii intregi, si El avea sa priveasca scena de pe Golgota fara sa intervina la cerintele Fiului Sau.
Matei 27: 46 " Si pe la ceasul al noualea, Isus a strigat cu glas tare: „Eli, Eli, lama sabactani?”, adica: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?"
A coborat umil, in ieslea Betleem, apoi a murit pe cruce sus pe dealul Capatani, a luat asupra Lui toate faradelegiile si pacatele noastre, rascumparandu-ne prin sangele Sfant. Stiu ca multi stiu lucrul acesta, dar haidem sa ne oprim si sa mai meditam la jertfa de la Calvar.
Dumnezeu, Atotputernic privea din ceruri la unicul Sau Fiu cum murea si nu facea nimic ca sa opreasca suferinta Lui Cristos, deoarece si El suferea...din dragostea pentru mine, din dragoste pentru tine. Un singur cuvant, un singur gest, ar fi fost indeajuns sa opreasca totul. Insa Tatal in tacere suferea. Oh, Doamne m-ai iubit atat de mult incat ai dat pe singurul Tau Fiu pentru mine...si cum as putea sa stau nepasatoare si sa nu cred in El, ca sa pot avea viata vesnica?! Cum putem sta asa de nepasatori? Cum nu Il putem iubi si sluji cu dragoste pe Acest Dumnezeu care a dat ce a avut mai scump pentru noi, pe Fiul Sau Isus Cristos. 1Ioan 4:10 "Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre."
Oh, Dumnezeule iarta-ne...Caci in nesabuinta noastra ratacim departe de Tine, de dragostea Ta, si totusi Tu lasi cele 99 de oi si vii sa ne cauti pe noi, cei pierduti. Priveste la Golgota, si ceea ce zaresti, e suferinta, chin, amar, durere, dispret, ocara, batjocora...te cuprind fiorii, dar in tacerea ce e asternuta, Fiul Cel Atotputernic, rosteste primele cuvinte de biruinta: "S-a ispravit!" Ioan 19:30 
Oftez...si printre lacrimi, privesc la Isus Cristos si ceea ce zaresc e iubire, speranta, pace, liniste, bucurie, fericire...Doamne, Dumnezeul meu, pentru mine ai suferit si ai rabdat pana la capat! Jertfa Ta Isuse mi-a schimbat inima, gandurile, obiceiurile, purtarea, intreaga-mi fiinta. Mi-ai vindecat ranile, si ai pus in mine darul Tau: Duhul Sfant! 
Dumnezeu in ceruri suferea - Isus pe cruce suferea. Doi Dumnezei, si totusi Unul si Acelasi; amandoi sufereau. Pentru mine, pentru tine...
Ce inseamna pentru tine Golgota? Dar, jertfa Lui Isus Cristos? 
Nu poti sa privesti doar la Golgota fara sa privesti si la Cristos. Nu poti sa privesti doar la Cristos fara sa privesti si la Golgota.  
Nu privi doar la Golgota, priveste si la Cristos. Nu privi doar la Cristos, priveste si la Golgota. De le separi nu vei pricepe. Doar asa vei intelege pe deplin ceea ce El a facut pentru tine, pentru mine. 
Mai zaboveste la Golgota, mai priveste la cruce, mai fa un pas spre Cristos.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu