Yeshua trăiește în mine

"Un mic ungher unde Dumnezeu îmi vorbeste."
Secretul vieții: Trăiește! Nu doar exista.

sâmbătă, 3 aprilie 2010

Mielul de Paste

"...Cristos, Pastele noastre, a fost jerfit."
1 Corinteni 5:7


Ce noapte groznica a fost aceea cand a venit ultima din cele zece plagi peste faraon si tara Egiptului! Cum te-ai fi simtit, daca tu ai fi fost fiul intai nascut al unei familii si ai fi aflat in Egipt Cuvantul lui Dumnezeu: Pe la miezul noptii, voi trece prin Egipt; si toti intai nascutii din tara Egiptului vor muri? Nu ai fi ingrozit de moarte si nu ai fi intrebat daca exista vreo posibilitate de salvare pentru tine?
Datorita harului lui Dumnezeu este o salvare pentru intai nascutii in Egipt, daca parintii o vreau. Trebuia taiat un miel fara cusur pentru intaiul nascut. Deci cineva din casa trebuia sa moara, fie mielul, fie intaiul nascut. Casa trebuia marcata in mod vizibil: cu sangele mielului trebuiau unsi amandoi stalpii si pragul de sus al usii casei; "eu voi vedea sangele si voi trece pe langa voi."
Cineva putea sa se gandeasca: "Nu pot intelege acest lucru. Cum poate sangele unui miel sa ma salveze de la moarte?" Dar chiar daca el nu intelegea ce inseamna mielul de Paste si sangele lui, el era totusi salvat daca, cu credinta in Cuvantul lui Dumnezeu, taia mielul si ungea usiorii casei si pragul de sus.


"Si, pe cand privea pe Isus umbland, a zis: Iata Mielul Lui Dumnezeu!"
Ioan 1:36

Toti israelitii care au ascultat cuvintele lui Dumnezeu si au uns usiorii si pragul de sus cu sangele unui miel, au ramas crutati, intaiul nascut al lor a fost salvat. Dar toti egiptenii, care nu au avut sangele care s-a spus, au fost judecati de Dumnezeu. Cat de sever este Cuvantul lui Dumnezeu; la fel si judecata Sa! Dumnezeu nu Se lasa batjocorit. Ce spune, aceea face. Daca vesteste judecata, atunci judecata, si daca promite salvarea, atunci salveaza - cu conditia ca salvarea oferita de El sa fie acceptata cu deplina incredere.
Si pentru vremea noastra a anuntat judecata Sa asupra tuturor oamenilor si asupra intregii lumi. Dar unde se gaseste salvarea de judecata care va veni? Noaptea judecatii de odinioara din Egipt s-a numit "Paste". Si pentru noi exista un Miel de Paste. Dumnezeu Insusi L-a dat - si ce Dar minunat! Isus este Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii.
Daca vrei sa fii salvat de judecata care va veni, atunci indreapta- te cu credinta spre Domnul Isus. Sangele Sau te curata pe deplin si te ocroteste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu